الأحد، 21 يونيو 2015

بطاطس مشوية في الفرن بالبصل و الشبت.. بالصور

 المقاديــــــــر:
  • 4 حبات بطاطس بيضاء متوسطةمقطعة مكعبات
  • بصلة متوسطة مفرومة

  • 4 فصوص ثوم مبشورة 
  • 1.5 ملعقة كبيرة من الشبت المجفف أو الطري 
  • ملح و فلفل أسود 
  • رشة فلفل أحمر حار 
  • 5 ملاعق كبيرة من زيت الزيتون 
  • رشة فلفل أحمر حلو (بابريكا)
التحضيـــــــــر:












في قالب الفرن يخلط البصل و الثوم و الملح و الفلفل و الفلفل الحار و الزيت 












تضاف مكعبات البطاطس 













تقلب البطاطس في خلطة البصل حتى تتغلف بها جيدا و ترش بالبابريكا
ثم يغطى القالب بورق الألمنيوم و يدخل الفرن 
مدة الطهي تتراوح ما بين 45 إلى 50 دقيقة 














تقدم البطاطس ساخنة أو باردة لأنها فكلتا الحالتين لذيذة جدا 

0 التعليقات:

إرسال تعليق